Sosyolog ve Yazar Abdurrahman Arslan Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Devlet, iktidar, akıl, postmodernizm ve İslam dünyasındaki dönüşüm süreçleri hakkında kaynak eserler veren Sosyolog ve yazar Abdurrahman Arslan kimdir? Eserleri nelerdir?

25.03.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-14:54) Sosyolog ve Yazar Abdurrahman Arslan Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Modern Dünyada Müslümanlar, Zaman Dışı Konuşmalar, Yeni Bir Anlam Arayışı, Nehri Geçerken eserlerinin yazarı Abdurrahman Arslan, 1947 yılında Van'da doğmuştur. Aynı zamanda sosyolog olan Arslan, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur.

Araştırma, İnceleme ve Din Felsefesi gibi konularda başarılı eserler üreten Arslan, Bilgi Hikmet, Gelecek, İlim ve Sanat, Köprü, Birikim, Rıhle, Bilge Adamlar, Özgün Düşünce, Nida ve Umran dergilerinde yazılar yazmıştır.

İslam dünyasındaki dönüşüm süreçleri, postmodernizm ve sekülarizm alanlarında yön veren çalışmalara imza atan Arslan, halen çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Arslan, eserlerinde Rönesans'a, aydınlanmaya, kartezyen felsefeye eleştiriler getirirken bir yandan da günümüzde müslümanların yaşamsal problemlerini iyi analiz etmiştir.

Sosyolog, Yazar Arslan, 2016 yılında yayımlanan son kitabı Kıbleyi Kaybettiren Dönüşüm'de müslümanca düşünmeyi ön planda tutan bir entelektüelin, Türkiye’nin ve İslam dünyasının yakın ve uzak tarihinde vuku bulan gelişmeleri nasıl anlamlandırdığını göstermektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal