Sosyal Medya Okuma Kültürünü Nasıl Etkiliyor?

OKUYAY Platformu, “Pandemi Günlerinde Sosyal Medyanın Okuma Kültürüne Etkisi ve Katkısı” başlıklı online bir panel düzenleyerek sosyal medyanın okuma kültürüne etkisini konuştu.

20.05.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-15:43) Sosyal Medya Okuma Kültürünü Nasıl Etkiliyor?

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma  (OKUYAY) Platformu, “Pandemi Günlerinde Sosyal Medyanın Okuma Kültürüne Etkisi ve Katkısı” başlıklı online bir panel düzenledi.

80’in üzerinde izleyicinin katıldığı panelde coronavirüs salgınının okuma kültürüne etkisi tartışıldı.

Paylaşılan görüşler ve deneyimler doğrultusunda salgın sürecinde dijital medyanın okuma kültürünü olumlu etkilediği sonucuna varıldı.

Salgın sürecinde derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Yayıncılar Birliği (TYB) Genel Koordinatörü Ebru Şenol,  #evdeyimokuyorum kampanyasının nasıl mesafe katettiğini anlattı.

Kampanyanın başarısına dikkat çeken OKUYAY Platformu’nun sosyal medya hesaplarını yöneticisi Arslan Başay #evdeyimokuyorum etiketiyle, kampanyanın başlangıcından bu yana 10.000’in üzerinde paylaşım yapıldığını açıkladı.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Ar-Ge Uzmanı Zeynep Atiker, salgının başladığı günden bu yana düzenlenen ve online olarak gerçekleştirilen edebiyat festivalleri ve kitap etkinliklerini katılımcılara sundu.

Yıldıray Karakiya ve M. Banu Aksoy, pandemi sürecinde canlı yayında 150’ye yakın kitap okuduklarını ve bu çalışmayla okuma kültürüne katkı sunduklarını belirttiler.

Türkiye Okuma Kültürü Araştırması’nın verilerini yorumlayan Aydın Erdem ise ülkemizde sosyal medya kullanımıyla okuma alışkanlığının pozitif anlamda paralellik gösterdiğini altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal