Son 10 Yılın En İyi Doğa Temalı Filmleri

Evde daha çok vakit geçirmeye başladığımız bu dönemde sinema herkesin tercihi. Doğaseverlerle sinema severleri bir araya getiren doğa filmleri de araştırılan konulardan oldu. Son on yılda gelmiş ve izleyicilerden tam not almış on filmi derledik.

19.05.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-12:15) Son 10 Yılın En İyi Doğa Temalı Filmleri

Doğayı evine taşımak isteyen sinemaseverler için çok uygun olan bu filmler, izleyicilerine hem müthiş bir görsel şölen sunuyor hem de doğa adına harika mesajlar veriyor. Yeşilin ve mavinin harika manzaralarını sunan son on yılın en güzel doğa filmleri şöyle:

OKJA (2017)

Bong Joon Ho'nun yönetmen koltuğuna oturduğu filmde genetiği değiştirilmiş bir hayvan olan Okja ile onunla duygusal bir bağ geliştiren Mija’nın maceralarına tanık oluyoruz. Filmin başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn gibi isimler yer alıyor.

BACKCOUNTRY (2014)

Adam MacDonald’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, kamp kurmak için ormana giden Alex ve Jenn çifti yolda biriyle tanışırlar. Gece çöktüğünde tanıştıkları adamın asıl amacını anlarlar. Filmde, Eric Balfour, Jeff Roop, Missy Peregrym, Nicholas Campbell gibi ünlü isimler rol alıyor.

MOT NATUREN / OUT OF NATURE (2014)

Ole Giaever'ın Marte Vold ile birlikte yönettiği filmde orta yaş bunalımı yaşayan Martin, kendini bulmak için doğa yolculuğuna çıkıyor. Komik maceralar Martin’in peşini bırakmıyor.

Mot Naturen

KAPTAN FANTASTİK (2016)

Viggo Mortensen başrolde olduğu yönetmenliğini ve senaristliğini Matt Ross’un yaptığı film 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten uzak bir hayat süren Ben Cash'in maceralarını anlatıyor.

FREE SOLO (2018)

Jimmy Chin’i yönetmen aynı zamanda tırmanışçı olarak gördüğümüz filmde, Alex Honnold’un hiçbir emniyet aleti veya ip kullanmadan Yosemite’de bulunan 2307 metre uzunluğundaki El Capitan’a tırmanışını izliyoruz.

Free Solo

THE REVENANT (2015)

Alejandro G. Inarritu'nun yönettiği filmde kürk avcısı Hugh Glass seferdeyken ayılar tarafından vahşice saldırıya uğrar ve yaralanır. Yoldaşlarından biri de oğlunu öldürüp, onu soyup, ölüme terk eder ve intikam macerası burada başlar.

WILD (2014)

Annesinin ölümüyle sarsılan bir kadın işler daha da kötüye gitmeye başlarken çantasını alıp yola düşmeye karar verir. Amerika’nın en uzun ve en tehlikeli yerlerinden biri olan Pasifik Crest Yolu’nu tek başına yürümeyi amaç edinir. Bu zorlu macera hem aşılamaz yorgunluklar verirken hem de kadının hayatını tazeleyecektir.

The Biggest Little Farm

THE BIGGEST LITTLE FARM (2018)

Hayalleri peşinden giden bir çift Los Angeles'ta bulunan evlerinden adeta kaçarak kendi çiftliklerini kurar. Kısa bir sürede bu yaşama alışan çift, bulundukları yerin ekosistemini de değiştirmeye başlar. Doğayla iç içe olmanızı sağlayacak The Biggest Little Farm, sizi bambaşka yerlere götürecek.

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE (2019)

18. yüzyıldan çıkma bir aşk hikayesi olan bu film, genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen sanatçının duygusal ilişkilerini konu ediniyor. Film müthiş bir aşk hikayesinin yanı sıra harika bir görsel şölen sunuyor.

LEAVE NO TRACE (2018)

Bir baba ve kızın şehir hayatından sıkılıp ormanlık alanda yaşamasını konu edinen filmde yetkililere yakalanan bu çekirdek ailenin doğada kendilerine bir ev aramalarına yer veriliyor. Yeşil bir görsel şölen sunan film izleyicilerden tam not almış.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal