Sırtını Yaslayıp Çay İçtikleri Tarihi Eser, 2 Bin Yıllık Mezar Çıktı

Her gün sırtını dayayıp çay-kahve içtikleri tarihi eser meğer 2 bin senelik bir lahitmiş. Tarihi eserin 2000 yıllık olduğunu öğrenen taksiciler, şaşkınlığa uğradı.

03.10.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-16:56) Sırtını Yaslayıp Çay İçtikleri Tarihi Eser, 2 Bin Yıllık Mezar Çıktı

Bursa'daki bir taksi durağının yanında bulunan ve bakımsızlıktan dolayı yıpranan lahitin 2000 yıllık geçmişe sahip olduğunu olduğunu öğrenen taksiciler, şaşkınlığını gizleyemedi. Esnafın, 'dayanak olarak' kullanıp çay-kahve içtiği tarihi eser, yakında yeni arkeoloji müzesine taşınıyor.

UNESCO'nun geçici miras listesinde yer alan 4 medeniyete başkentlik yapmış İznik'teki Ayasofya bahçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık lahit bulunuyor.

İLGİSİZLİK VE HAVA ŞARTLARI YIPRATMIŞ

Kaderine terk edilmiş lahit ilgisizlikten zemine gömülmüş ve hava şartlarından dolayı tahribata uğramış. Lahitin hemen yanında ise taksi durağı yer alıyor.

TARİHİ ESER DAYANAK OLARAK KULLANILIYOR

Taksiciler zaman zaman sehpalarını alıp çaylarını kahvelerini 2 bin yıllık lahide dayayıp içiyor. Taksici Bedri Zağlı, bunun tarihi bir lahit olduğunu öğrenince şaşkına döndü ve 'Benim lahit olduğundan haberim yok. Fakat burada çürüyor. Herkes merak bakıyor kim ne olduğunu bile bilmiyor. Müzeye veya daha başka bir yere kaldırılırsa daha çok ilgi çeker ve turizme katkısı olur' açıklamasında bulundu.

YENİ ARKEOLOJİ MÜZESİNE KONULACAK

İznik Müze Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre lahit, yeni arkeoloji müzesi tamamlanınca bulunduğu bölgeden kaldırılarak müzeye koyulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal