Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi Restore Ediliyor

Sinop'ta 1887'den 1999'a kadar hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

08.07.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-08:58) Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi Restore Ediliyor

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak gösterilen Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları başladı

Sinop'ta 1887'den 1999'a kadar hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanan restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, beraberinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ile Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde incelemede bulundu.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, restorasyon projesini yürüten firma yetkililerinden bilgi aldı.

1 milyon 600 bin avroluk projeyle ilgili konuşan Maviş, "Uzun yıllardır planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları resmen başlamış durumda. İki yılda tamamlanacak projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Tarihi dokunun restorasyonda korunacağını vurgulayan Maviş, şunları söyledi:

"Proje kapsamında tarihi mekan içinde yeni sosyal alanlar ve farklı eserlerin sergileneceği deniz müzesi oluşturulacak. Yüklenici firmamız çalışmalara başlamış durumda. Çalışmalar süresinde cezaevinin bazı bölümleri ziyarete kapatılacak. İnşallah iki yıl sonunda tarihi cezaevimiz daha farklı bir görünüme kavuşacak."

Maviş, proje kapsamında cezaevini çevreleyen tarihi surların da restore edileceğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal