Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi Restore Edilecek

1887-1999 yıllarında Sinop'ta hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilen Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek.

30.06.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-15:32) Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi Restore Edilecek

Kentin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon maliyeti, 1 milyon 600 bin avro olacak.

Çalışmaların tamamlanmasıyla farklı bir görünüme sahip olacak Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, özellikle yaz sezonunda binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir heyet Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, daha sonra Vali Erol Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret ederek bilgi verdi.

Projenin sadece Sinop için değil, ülke turizmi adına çok önemli olduğunu belirten Vali Karaömeroğlu, projenin Avrupa Birliği destekli olduğunu söyledi.

1 milyon 600 bin avro maliyetli projenin en kısa sürede hayata geçirilmesini planladıklarını vurgulayan Karaömeroğlu, son yaptıkları görüşmeler sonucunda projeye cezaevinin çocuk ıslah evleri ile iç kale surları bölümlerinin de eklendiğini anlattı.

Projeye cezaevinin çocuk ıslah evleri ile iç kale surları bölümlerinin de eklendiğini belirten Erol Karaömeroğlu, "Uzun zamandır restorasyon hazırlıkları devam eden Tarihi Cezaevi'nde en kısa sürede çalışmalar başlanacak. Amacımız tarihi mirasımıza sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak. Sinop Tarihi Cezaevi, yıllık ortalama 300 bin kişiye hizmet veren önemli bir merkez. Ülke turizmine hizmet veren bu tarihi mekanımız, inşallah yeni dönemde yeni görünümü ile hizmet verecek." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal