Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali 11 Kasım’da Başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali 11 Kasım’da meraklılarıyla buluşacak.

09.11.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-12:48) Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali 11 Kasım’da Başlıyor

Geçtiğimiz yıl büyük bir ilgiyle karşılanan Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin bu yıl 11 Kasım’da başlayacağı duyuruldu. 15 Kasım’a kadar devam etmesi beklenen festivalde, dünya çapında yarışmaya katılan ve 435 kısa film arasından finale kalmayı başaran 32 kısa film, bu kez de derece için yarışacaklar.

Festival danışmanı AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt halkının festivale gösterdiği ilgiden güç alarak katkı sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

‘BİR ŞEYİN ÜRETİMİ ÇOK OLDUĞUNDA DEĞERİ DÜŞEBİLİYOR’

Yasin Aktay, "Sanatın çağdaş, teknolojik imkanlarla seyirciye ulaştığı bu dönemde nasıl toplumsallaştığıyla ilgileniyorum. Bir şeyin üretimi çok olduğunda değeri de azalabiliyor. Böyle bir tehlike de var ama kısa film üretiminde o aşamada değiliz. Bu festivale katılanlardan bazıları sinemayla direkt uğraşmıyorlar. Bizim amacımız mesleği sinema olmayan kişilere, sanatlarını ortaya koymaları noktasında fırsat yaratmak." ifadelerini kullandı.

YILMAZ GÜNEY’İN EŞİ DE KATILACAK

Çok sayıda ünlü ismin katılımının beklendiği festivalde, en dikkat çeken isim ise Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney oldu. Aktay, "Festivalde Yılmaz Güney'in Sürü filmini çektiği yerleri gezeceğiz. Eşi Fatoş Güney de katılacak. 40 yıl olmuş film çekileli ve o yerlerdeki değişim nasıl olmuş göreceğiz." dedi. 5 gün sürmesi planlanan festivalde sinema alanında söyleşiler, tiyatrolar ve konserler düzenleneceği de belirtilirken 5 günün sonunda, uluslararası düzeyde yarışmanın kazananlarına ödüllerinin takdim edileceği söylendi.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Animasyon, kurmaca, belgesel gibi pek çok farklı alanda yarışılacak festivalde, birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye 5 bin lira para ödülü verileceği duyuruldu.

 

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal