Shakespeare Döneminin En Eski Tiyatrosu Ortaya Çıktı

Londra'da ilk Elizabeth devri tiyatrosu arkeologlar tarafından bulundu. Shakespeare döneminin bilinen en eski tiyatrosu olarak kabul edilen Red Lion adlı oyun evinin 1567 civarında inşa edildiği düşünülüyor.

12.06.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-17:35) Shakespeare Döneminin En Eski Tiyatrosu Ortaya Çıktı

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Doğu yakasında ilk Elizabeth devri tiyatrosu arkeologlar tarafından ortaya çıkarıldı.

Whitechapel mahallesindeki Shakespeare döneminin bilinen en eski tiyatrosu olarak kabul edilen Red Lion adlı oyun evinin 1567 civarında inşa edildiği düşünülüyor.

I.Elizabeth'in 1558'te tahta çıkmasıyla başlayan ve 1603'te ölümüyle sona eren dönem olan ilk Elizabeth devri İngiltere tarihinin altın çağı olarak kabul ediliyor.

Shakeapeare’in yanı sıra bu dönem damga vuran ünlü düşünür ve sanatçılar arasında John Milton, John Webster, Thomas Campion, James Shirley ve Thomas Nashe gibi isimler yer alıyor.

Keşifte eski tiyatro metinleri ve ahşap sahne dekorları bulunurken arkeologlar bulguların The Red Lion’un Whitecapel’de olduğuna dair yeterli kanıt sunduğunu söyledi.

Öte yandan, tarihçiler tarafından tiyatronun sadece bir yıl sonra kapandığı düşünülüyor. Ancak, ilerleyen yıllarda tiyatronun kurucusu John Brayne, Shakespeare'in oyunlarını 1590'larda sahneleyen Shoreditch Tiyatrosu’nu inşa etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal