Sanatseverlere Müjde! Sinema ve Tiyatrolar Açılıyor

Coronavirüs pandemisi sonrası normalleşme döneminde tiyatro ve sinemalar yeni tedbirlerle bugün açılıyor.

01.07.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-11:12) Sanatseverlere Müjde! Sinema ve Tiyatrolar Açılıyor

Coronavirüs pandemisi boyunca mart ayından bu yana kapalı olan tiyatro ve sinemalar yeni önlemlerle bugün açılıyor.

Yeni dönemde sosyal mesafe ve maske de önlemlerin başında yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre, temizlik, maske, mesafe önlemleri başta olmak üzere sinema ve tiyatrolarda Coronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallarla ilgili tedbirleri eksiksiz şekilde yerine getirmek zorunlu olacak.

Aynı anda bulunabilecek kişi sayısına ilişkin planlama kişi başına 4 metrekareden az olmayacak şekilde yapılacak.

Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri bu yerlerin girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak.

Gelenlerin mutlaka ateş ölçümleri yapılacak, vücut ısısı 38 dereceden yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.

SALONLAR 30 DAKİKA ÖNCE HAZIR HALE GELECEK

Ayrıca seanslar arası yığılmaları ve çakışmaları önleyecek şekilde sinema, tiyatro, konser gibi gösterilerin başlama, giriş-çıkış ve ara saatleri ayarlanacak, mümkün olan en az kapasitede salonun kullanımı sağlanacak mümkünse kullanılan salon sayısının toplam sayının üçte birini geçmemesine özen gösterilecek.

Salonlar etkinlik başlama saatinden en az 30 dakika önce hazır hale getirilecek ve etkinlik başlama saatinden önce salona kademeli olarak misafir alımlarının başlatılması sağlanarak kalabalık oluşumu engellenecek.

Müşterilerden tercihen temassız ödeme yapmaları istenecek. Müşterilere kartla temassız ödeme yapabilecekleri hatırlatılarak mümkün olduğunca nakit ödemeden kaçınılması sağlanacak, müşterilerin temas ettiği/edeceği ödeme terminali (POS cihazı vb) her müşteriden sonra mutlaka yüzde 70'lik alkol ile temizlenecek/dezenfekte edilecek.

Yiyecek/içecek servisi işletme personeli tarafından mesafe kuralına uygun olarak yapılacak olup kişilerin yiyecek ve içeceklerini kendilerinin almasına müsaade edilmeyecek. Çay/kahve ve diğer içeceklerin servisinde tek kullanımlık malzemeler kullanılacak.

Tüm klimalar yüzde 100 dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak, vantilatör kullanılamayacak, merkezi havalandırma sistemleri bulunan tesislerin havalandırması temiz hava dolaşımını sağlayacak şekilde düzenlenecek ve tüm kapalı alanlarda fiziki imkan varsa sık sık doğal havalandırma yapılacak.

Kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek. Kulis alanlarında el antiseptiği bulundurulacak ve doluluk durumu sık sık kontrol edilecek.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal