Sanatçı Hülya Koçyiğit Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni ziyaret eden Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Cumhurbaşkanımızın 5 milyon kitap hedefine yaklaşıyor. Bugün ben de sinemayla ilgili birkaç kitap armağan etmek istiyorum kütüphaneye." dedi.

14.07.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-15:20) Sanatçı Hülya Koçyiğit Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde

Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

İlk olarak "Mürekkebin İzi Yazma Eserler Seçkisi" ve "Hatt-ı Hümayun" sergilerini gezen sanatçıya ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin ve Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu eşlik etti.

Kütüphanenin bölümlerini gezerek, kitapları inceleyen Koçyiğit, ziyaret esnasında yanına gelen 7 yaşındaki Muhammed Mazhar Aytaç ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden çok etkilenen Koçyiğit, "Cumhurbaşkanımızın 5 milyon kitap hedefine yaklaşıyor. Bugün ben de sinemayla ilgili birkaç kitap armağan etmek istiyorum kütüphaneye." dedi.

Kütüphane yöneticilerinin de alanında yetkin kişiler olduklarını belirten Koçyiğit, kendisinin kütüphaneye armağan edeceği kitapların, sinemaya hizmet eden aktör ve aktrislerin hayatlarına ilişkin olduğunu söyledi.

Sanatçı, 7'den 70'e her yaş grubuna hitap eden kütüphaneyle ilgili sözlerine şöyle devam etti:

"Buraya, Cumhurbaşkanımızın engin vizyonuyla Cumhuriyet'imizin 100. yılının armağanı diye bakıyorum. Gerçekten imrenilecek bir hizmet. Dolayısıyla ilk defa geldim ama galiba son olmayacak. Hayran oldum, herhalde buraya daha sık gelme imkanları araştıracağım kendime. Gerçekten özendim. Gerçi İstanbul'da da birçok kütüphanemiz var ama böyle bir kütüphaneye sahip oldukları için Ankara ve Ankaralıların büyük şanslı olduğunu düşünüyorum."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal