Samsun Kent Müzesi'ne Dijital Ziyaret

Avrupa'nın en prestijli 6 müzesinden biri olan Samsun Kent Müzesi dijital ortamda ziyarete açıldı.

10.06.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-16:32) Samsun Kent Müzesi'ne Dijital Ziyaret

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Müzesi dijital ortamda ziyarete açıldı.

Coronavirüs nedeniyle 16 Mart’ta kapılarını kapatan ve 1 Haziran’da yeniden meraklılarıyla buluşan müze, sanal ortamda da ziyaretçilerini bekliyor.

Avrupa'nın en prestijli 6 müzesinden biri olan ve Tarihi Kentler Birliği'nin jüri özel ödülüne layık görülen Samsun Kent Müzesi, "samsunkentmuzesi.com" adresi üzerinden gezilebiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ömer İdris Akdin müzeyle ilgili şunları söyledi:

 "Milli Mücadele döneminin ilk propaganda afişi olma özelliğini taşıyan Halaskaranı İslam (İslam Kurtarıcıları) afişi ile mübadelenin şahidi 108 yaşındaki gelinlik en dikkat çekici eserler arasında yer alıyor. Sanal turla online olarak anında tüm eserler hakkında bilgilerin ulaşılabildiği müzede modellerle kent ekonomisi için çok önemli olan tütün üretiminin aşamaları da yer alıyor. Müzenin bir bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci tüm ayrıntılarına yer veriliyor. Özellikle Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimiz müzemize yoğun ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Samsun Kent Müzesi, 2015 yılında düzenlenen XX. Luigi Micheletti Ödüllerinde finale kalarak Avrupa'nın en prestijli altı müzesi içerisinde yer almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal