Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde Açık Hava Konseri

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Sahnede hayat var. Opera, bale kolaj konseri"ni müzikseverlere sunacak.

02.07.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-10:56) Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde Açık Hava Konseri

Coronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen kültür ve sanat etkinlikleri, açık havaya taşındı.

Son olarak, yaklaşık üç ay kapalı kalan Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Sahnede hayat var. Opera, bale kolaj konseri"ni müzikseverlere sunmaya hazırlanıyor.

SAMDOB'un ön bahçesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi kapsamında açık hava sahnesine dönüştürüldü..

Konser, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecek ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Piyanist Prof. Dr. Olga Hasanova, solistlere konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

Mezzosopranolar Polen Yağmur Arslan ve Selin Yılmaz, tenorlar Halil Kaplan ve Yunus Emre Kemal Sönmez ile bas Yağmur Oksayoğlu’nun sahne alacağı konser, 4 ve 18 Temmuz Cumartesi günleri saat 21.00'de SAMDOB bahçesindeki açık hava sahnesinde gerçekleşecek.

Bale sanatçısı Özlem Özdemir'in Anjelika Akbar'ın "Bach A L'Orientale" albümünden iki parçaya sosyal mesafe kurallarını gözeterek yaptığı koreografilerde, bale sanatçıları Damla Güven, Özlem Özdemir, Çağıl Han Öztornacı, Ecem Günaydın, Çiğdem Zorlukol, Sıla Aşık, Ege Oral, Ozan Fakıoğlu ve Ekin Su Cemgil yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal