Sağlık Çalışanlarına ‘Vefa ve Teşekkür’ Sergisi

Sanatçı Serkan Bayer, coronavirüs mücadelesinin kahramanlarını unutmadı ve onlar için bir sergi açtı.

26.06.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-11:43) Sağlık Çalışanlarına ‘Vefa ve Teşekkür’ Sergisi

Coronavirüsle mücadelede en büyük fedakarlığı şüphesiz sağlık çalışanları gösteriyor.

Sanatçı Serkan Bayer de bizlerin sağlığı için kendilerini riske atan sağlık çalışanlarını unutmadı ve onlar için bir sergi açtı.

'Vefa ve Teşekkür' temalı 'Karantina-Yeni Medeniyet' resim sergisi Marmara Üniversitesi Eğetim ve Araştırma Hastanesi'nde meraklılarıyla buluşuyor.

Serginin açılış törenine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel'in yanı sıra hastanede görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

17 Temmuz'a kadar açık kalacak sergide 12 eserin yer alacağı başyapıtlar, 'Rab ve Ruh', 'Evren Yarıkları'dan oluşuyor. Diğer 10 resim ise sanatçı Bayer'in Maarif serisi adını verdiği özel işleri kapsarken, bu eserlerden 6'sı coronavirüsle mücadelede karantina günlerinde oluşturuldu.

Bayer, Cinel'e, serginin hayata geçmesinde emeği olan Ahmet Erhan Çelik'e, Radyolog Çetin Öner'e ve asistanı Mehmet Doğudemir'e teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Sergide üzerlerine giydirilmiş doktor önlüklerine sağlık çalışanları tarafından hatıra imzası atılmış iki cansız manken bulunuyor. İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, İstanbul Kamu Hastaneleri Başkanlığı Başkanı Dr. Ersin Şimşek de sergiyi ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal