Safranbolu’da Kaymakamlar Müze Evi Restore Ediliyor

Osmanlı yaşam tarzını yansıtan eserlerin yer aldığı Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Kaymakamlar Müze Evi'nin yenileme çalışmaları başladı.

18.07.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-09:13) Safranbolu’da Kaymakamlar Müze Evi Restore Ediliyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Kaymakamlar Müze Evi restore edilmeye başlandı.

18 ve 19. yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu evleri arasında önemli bir örnek olan Kaymakamlar Müze Evi'nin restorasyonu için Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı olarak hizmet veriyor.

Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı olarak hizmet veren Kaymakamlar Müze Evi'nin restorasyonu için Vilayetler Birliği tarafından 600 bin lira destek sağlanırken, restorasyonun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Kaymakamlar Müze Evi'nde sergilenen ve Osmanlı yaşam tarzını yansıtan tüm eserlerin Kent Tarihi Müzesi’nde sergilenmeye devam edeceğini belirten Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ziyaretçi sıklığından dolayı buranın yıprandığını söyledi. 

Kaymakam Ürkmezer, "Kaymakamlar Evi Safranbolu için en önemli cazibe merkezlerinden biri. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler, burayı müze ve gezi evi olarak ziyaret ediyor. Amacımız bu nadide yapıyı iyi bir restorasyonla 'korumacılığın başkenti'nde korunmasını sağlamak. Restorasyon tamamlandıktan sonra müzecilik tekniğine uygun bir şekilde tekrardan elden geçirilecek ve inşallah kısa süre sonra tekrardan yenilenmiş şekilde hizmete açmayı düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi ve Eski Cezaevi’ni tek ücret ödeyerek gezebilirler" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal