Ruanda Gezilecek Görülecek Yerler

Ruanda bir Doğu Afrika ülkesidir. Yeşili, dağlık bir manzaraya sahip bu ada, “Bin Tepenin Ülkesi” lakabını kazandı. Ünlü Volkanlar Milli Parkı, dağ gorillerine ve altın maymunlara ev sahipliği yapmaktadır. Kongo ve Uganda'ya sınırlanan park, 4.507 metre yüksekliğindeki Mt. Karisimbi ve diğer 4 ormanlık volkan.

08.07.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:28) Ruanda Gezilecek Görülecek Yerler

Ruanda'nın genişleyen başkenti Kigali'nin hareketli restoranları ve gece hayatı sahnesi vardır. Afrika'nın bu küçük ülkesi, güzel dağlarının yanı sıra en iyi göllere de ev sahipliği yapmaktadır.

Ruanda Gezilecek Görülecek Yerler; Volkanlar Ulusal Parkı

Dev dağ gorillerinin varlığıyla ünlüdür. Onlar için en güvenli yer olarak kabul edilir. Onların cenneti de denir. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde başka bir milli parkla bir sınır oluşturur. Ruanda'nın bu bölgesinde çok sayıda araştırma merkezi geliştirilmiştir.

Nyungwe Ormanı

Altın maymun, Hamlyn maymunu, gümüş maymun, şempanze, vervet maymunu ve zeytin babunu gibi çok sayıda farklı maymun türünün varlığı ile ünlüdür. 200'den fazla kuş türü ile çeşitlendirilmiş bir flora ve faunaya sahiptir. Güneybatısında da Ruanda bulunur.

Kivu Gölü

Ruanda'da bir tatlı su gölüdür. Kivu Gölü'nün uzunluğu 89 km, genişliği 48 km'dir. İçinde dünyanın en büyük onuncu adası yer almaktadır. Kivu Gölü'nde, çözünmenin bir sonucu olarak derinliklerinde çok fazla biyo-gaz bulunmuştur.

Akagera Ulusal Parkı

Su diyarı, ot diyarı ve ateş diyarı, buranın gerçek adıdır. Ruanda ile Tanzanya sınırı arasında doğu yönündedir.

Kigali Soykırımı Anıt Merkezi

Bu yerde Ruanda'da yüzlerce insan öldürüldü. 1994 yılında büyük bir kitle katliamı gerçekleştirildi. O zamandan beri bu yer tarih okuyan turistler arasında oldukça ünlüdür.

Etnografya Müzesi:

Bir zamanlar Ruanda ulusal müzesi olarak adlandırıldı ve daha sonra etnografik müze adı verildi ve modern zamanlara göre ismide değiştirildi. Belçikalıların bu müzeyi, özellikle Belçika hükümetini kurmalarında büyük rolü olduğu söylenmektedir.

Nyamata Kilisesi

Ruanda, bugesera ilçesinde bulunmaktadır. Yerel halk bunu süt yeri olarak adlandırıyor. Kigali'nin güneyinde ise Bugesera uluslararası havaalanı olarak adlandırılan bir havaalanı da mevcuttur. Burada bir soykırım anıtı bulunmaktadır ve aynı zamanda nyamata pazarı da oldukça meşhurdur.

İnema Sanat Merkezi

Yerel kardeşler bu sanat merkezini yerel yeteneklerin katılımı ve büyümesi için kurmuşlardır. 2012 yılında hayata geçirilmiştir. Ana sebep Ruanda'nın genç halkının kültürünü ve potansiyelini geliştirmektir. Ayrıca müzik ve sanatını yaşatmak için atölyeler düzenleyerek ve eğitim dersleri vererek yeteneklerin artmasına yardımcı olurlar.

Ntarama Soykırım Anıt Merkezi

Ruanda'da altı soykırım anıtı en önemli kabul ettikleri oluşumlardan biridir. Bu soykırım anıtı Kigali'de yer almaktadır ve 1 Haziran 2004 tarihinde kurulmuştur. Buna benzer diğer bazı yerler nyamata ve bisesero'dadır.

Müslüman Mahallesi

En büyük azınlık kabul edilen mahalledir. Ruanda'da oldukça fazla sayıda Sünniler yaşamaktadır. Ruanda'da Müslümanlar ve Hıristiyanlar aynı haklara sahip. Burada çok fazla soykırım yaşanması sebebiyle kendileri için anlamı büyüktür. Tarih severler için Ruanda Gezilecek Görülecek Yerler arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal