Roma Mimarisi Mastaura Antik Kent'i Ortaya Çıkıyor

Aydın Nazilli'de Adnan Menderes Üniversitesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü iş birliğiyle 3 ay önce başlayan Mastaura Antik Kenti Arkeolojik Yüzey Araştırmalarında sona gelindi. Kazı çalışmalarına ise ekim ayında başlanması bekleniyor.

23.09.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-12:19) Roma Mimarisi Mastaura Antik Kent'i Ortaya Çıkıyor
Roma mimarisinde dünya üzerinde en iyi örnek kabul edilen Kolezyum'un benzeri olan 2700 senelik arenanın yüzey çalışmalarını sürdüren Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi doktor Sedat Akkurnaz, derinlikli kazı çalışmalarına ekim ayında başlanacağını ifade etti.

Mastaura Antik Kenti'nin turizme kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçla başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Bozyurt Mahallesi'nde bir toplantı gerçekleşti.
Toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 'Tarihi kültürümüzün de turizme kazandırılması gerekliliğini' açıklayarak, 'Geçen yaz sezonunda ilimize 2 milyon turist gelmiş ve bunlardan sadece 50 bin kişi Nysa gibi, Geyre gibi tarihi yerleri gezmiş ve daha sonra otobüslerle Denizli’de bulunan Pamukkale’ye gitmiş. Bizim de gayretimiz, bu gibi tarihi yerlerimizi turizme kazandırmak. Bunun için çalışıyoruz. Buralar turizme kazandırıldığı taktirde bölgede yaşayan vatandaşlarımız da ekonomik anlamda kalkınmış olur' açıklamasında bulundu.

Tanıtım toplantısının ardından Mastaura Antin Kent'in bulunduğu alandaki arazi sahiplerine, törenle kazı çalışmalarına izin vermeleri konusunda muvafakatname imzalatıldı.

Çalışmaların bitmesinin ardından ise arazilerin kamulaştırılacağına ve ağaç başına sahiplerine bedel ödeneceği açıklamasında bulunuldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal