Radikal Ne Demek? Radikal Anlamı Nedir?

Gündelik hayatta zaman zaman karşımıza çıkan radikal kelimesi anlamı merak ediliyor. Radikal kelimesi yanına geldiği kavrama göre anlam kazansa da radikal kelimesi tek başına ne demek? Radikal kelimesi anlamı nedir?

16.01.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 16.01.2021-10:57) Radikal Ne Demek? Radikal Anlamı Nedir?

Kökeni Fransızca olan radikal kelimesi, etimolojik olarak kök manasına gelen radix kelimesine 'alis' ekinin getirilmesi ile beraber meydana gelmiştir. Peki radikal ne demek? Radikalizm anlamı nedir?

RADİKAL NEDİR? RADİKAL KELİME ANLAMI

Radikal kelimesi anlamı merak ediliyor. Radikal; köklü, köküne bağlı, temele dayalı anlamlarına gelmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de radikal kelimesi 'kökten' manasına gelmektedir.

Terminolojik olarak ise siyasi, dini ya da toplumsal aşırılığı ifade etmektedir. Bu aşırılığın kökenleri tamamıyla reddetmek üstüne kurulu olduğu gibi kökenlere bağnazlık seviyesinde bağlılık biçiminde de anlam taşımaktadır. 

Tek başına radikal kelimesi, eskiyi tamamıyla reddetmenin üzerine kurulu olan 'radikalizm' ideolojisinin ardındakilere verilmiş addır. Bahsi geçen bu kişiler, toplumsal ve siyasal sahada yenilikler yapmanın yerine mevcut düzenin ortadan kalkması üzerine fikir yürütürler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal