Prof. Dr. Fuat Sezgin Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek’te Anıldı

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Anma Yılı” kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğiyle Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te program düzenlendi.

19.04.2019-22:55 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-22:46)  Prof. Dr. Fuat Sezgin Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek’te Anıldı

 “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Anma Yılı” kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğiyle Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Fuat Sezgin'i anma programı düzenlendi.

GENİŞ KATILIMLA DÜZENLENDİ

Programa, KTMÜ Denetleme Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, rektör vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, akademisyenler basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

MİLLİ MARŞLARIN OKUNMASIYLA BAŞLADI

Program, Türkiye ve Kırgızistan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan Fuat Sezgin’in çalışmalarını kronolojik bir slayt eşliğinde dün, bugün ve gelecekle karşılaştıran bir sunum ile katılımcılara anlattı. 

Son  Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal