Portrede Fatih Sultan Mehmet'in Karşısındaki Genç Kim?

Londra'da yaklaşık 6 milyon 500 bin lira satılan Gentile Bellini'nin en önemli resimleri arasında sayılan Fatih Sultan Mehmet'in portresi hakkında Prof. Dr. İlber Ortaylı açıklamalarda bulundu.

26.06.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-11:08) Portrede Fatih Sultan Mehmet'in Karşısındaki Genç Kim?

Londra'da yaklaşık 6 milyon 500 bin lira satılan Gentile Bellini'nin en önemli resimleri arasında sayılan Fatih Sultan Mehmet'in portresinde yanındaki kişinin kim olduğu merak konusuydu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı bu duruma açıklık getirdi. Portrede Fatih Sultan Mehmet'in yanındaki kişinin Cem Sultan olduğunu belirten İlber Ortaylı, "Cem Sultan'ı Fatih Sultan Mehmet seviyordu ve yetenekleri konusunda kendisine yakın buluyordu" şeklinde konuştu

Prof. Dr. Nurhan Atasoy, İlber Hoca'ya katıldığını, portrede Fatih Sultan'ın yanındakinin kesinlikle Cem Sultan olduğunu söyledi.

Eni 33.4, boyu ise 45.4 santimetre olan tablonun sağ alt köşesinde Latin harfleriyle not düşülen tarih ise 25 Kasım 1480.

1429-1507 yılları arasında yaşayan ressam Bellini'yi 1479 yılında İstanbul'a davet eden Fatih Sultan Mehmet, resmini yapmasına izin vermeden önce onun yeteneğinden emin olmak için saraydaki farklı kişilerin resimlerini çizdirmişti. Osmanlı sultanı, İtalyan ressamın yeteneklerinden emin olduktan sonra kendi portrelerini çizdirmeye başlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal