Peru'da Bir Yamaca Çizilmiş 2 Bin Senelik Kedi Figürü Keşfedildi

Peru'da sevimli bir keşif gerçekleştirildi. Arkeologlar, 2 bin senelik kedi taslağı keşfetti. Koronavirüs salgını esnasında tarihi sit alanında bakım yapan arkeologlar, 37 metre uzunluğunda bir kedi figürüne rastladı.

19.10.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-11:03) Peru'da Bir Yamaca Çizilmiş 2 Bin Senelik Kedi Figürü Keşfedildi

Nazca bölgesinde yapılan keşifle ilgili açıklama yapan Peru Kültür Bakanlığı, figürün üslup özelliklerine göre Paracas dönemine ait olduğunu ifade etti.

Kültür Bakanlığı, kedinin Paracas toplumunda sıklıkla kullanılan bir figür olduğunu ve kedigillere ait figürlerin seramik ve tekstil ikonografisinde sıkça görüldüğünü belirtti.

Yer seviyesinden zorlukla görülebilen Nazca’da rastlanan figürlerin çoğu, gökyüzünden bakılınca tespit edilebilen dev figürler olarak biliniyor. Bölgede keşfedilen eski çağlara ait figürlerin çoğu uzaydan çekilmiş fotoğraflar sayesinde bulunmuştu.

KEŞİFLER TEKNOLOJİ SAYESİNDE DEVAM EDECEK

Kültür Bakanlığı Nazca-Palpa yönetim planının direktörü Jhony Islas, keşfedilmeyi bekleyen daha da fazla tasarım olduğunu belirtti. Islas 'Bizi şaşırtmaya devam eden şeylerden biri de, daha fazla keşfedilmemiş figürler var ve onları keşfetmeye devam edeceğiz' dedi.

Direktör Islas, 'Son yıllarda havadan görüntüleme, modern teknolojinin kullanılmasıyla çok gelişti, artık Dronelarla çok düşük irtifada çekim yapabiliyoruz ve bu durum keşiflerimizde çok yardımcı oluyor' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal