Pera Müzesi'nden Çocuklara Rehberli Dijital Sergiler

Pera Müzesi, koleksiyon sergilerini çocuklar için dijital ortama taşıdı. Çocuklar rehber eşliğinde sergileri gezip kendi eserlerini üretecekler.

12.06.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-17:40) Pera Müzesi'nden Çocuklara Rehberli Dijital Sergiler

Pera Müzesi koleksiyon sergilerini çocuklar için dijital ortama taşıdı.

7-12 yaş grubu çocuklar rehber eşliğinde sergileri gezip kendi eserlerini üretecekler.

Evde eğitim süreci devam eden çocukların sanatla bağının kopmaması için etkinlikler; 12, 19 ve 26 Haziran tarihlerinde Zoom Meeting uygulaması üzerinden ücretsiz gerçekleşecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu, “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisini ve Osman Hamdi Bey Bölümü’nü sanal ortamda gezen çocuklar, Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”nden ilham alarak kendi kaplumbağalarını çizecek.

Dijital öğrenme programının diğer etkinliği ise Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndaki eserlerin sergilendiği “Kahve Molası” sergisinden yola çıkılarak organize edildi. Rehberli dijital sergi turunun ardından çocuklar bu kez hayallerindeki kahve fincanlarını tasarlayıp bunları özgürce renklendirecek.

Öte yandan, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İstanbul ve Muğla Harezmi Eğitim Modeli iş birliğiyle, nisan ve mayıs aylarında çocuklara, öğretmenlere ve gönüllü eğitmenlere yönelik 17 çevrimiçi sergi turu ve etkinlik düzenleyen Pera Öğrenme’nin dijital etkinliklerine toplam 679 kişi katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal