Pembe Elmas 'Gülün Ruhu' Satışa Çıkıyor

Eşine az rastlanır pembe elmas, satışa çıkıyor. Gülün Ruhu (The Spirit of the Rose) elmsına, Sotheby's Müzayede Evi tarafından yaklaşık 38 milyon dolar değer biçiliyor.

13.10.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-14:36) Pembe Elmas 'Gülün Ruhu' Satışa Çıkıyor

Dünyaca ünlü müzayede evi olan Sotheby’s, eşi benzeri olmayan elması satışa çıkarmak için hazırlanıyor. Rus elmas üreticisi Alrosa’nın işçiliğinden geçen 14.83 karatlık göz alıcı pembelikteki 'Gülün Ruhu' elması, açık artırmaya çıkarılıyor. 2017’de Rusya’da çıkarılan en büyük pembe elmas olarak bilinen mücevhere 38 milyon dolar değer biçiliyor.

Renkli taşların son yıllarda süper zenginler tarafından büyük ilgi ve talep gördüğünü belirten Sotheby’s’ten Gary Schuler, 'Herhangi bir boyuttaki pembe elmasın doğada oluşması oldukça nadir bir olay. Pembe elmasların yalnızca yüzde 1’i 10 karattan büyük olabiliyor' açıklamasında bulundu.

SON 10 YILDA YÜZDE 12 TALEP ARTIŞI

Pembe elmas, hem görsel güzelliği hem de nadir bulunması açısından tercih sebebi olarak gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre pembe, sarı, mavi ve yeşil taşlara olan talep, son 10 yılda yüzde 12 artış gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal