Patara'daki Tarihi Mecliste Online Konser

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nin tarihi meclis binasında, online konser gerçekleştirilecek.

30.06.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-15:46) Patara'daki Tarihi Mecliste Online Konser

"2020 Patara Yılı" tanıtım çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nin tarihi meclis binasında, online konser gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla 2020 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Patara Yılı" ilan edilmesinin ardından antik kentte kazı çalışmaları hızla sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Patara'nın ve Antalya'nın antik kentlerinin tanıtımına destek vermek amacıyla "Tarih Sanatla Buluşuyor" adlı özel bir etkinlik planladı.

Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık iş birliğinde 1 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30'da Patara Antik Kenti'nde online konser düzenlenecek. Patara'da dünyanın ilk demokratik meclis binasında izleyicisiz gerçekleşecek özel programda, opera sanatçısı Mehmet Yenigün ve ekibi, yerel sanatçılar Emre Dayıoğlu ve Burhan Tuzer sahneye çıkacak."

Etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ve yerel bir televizyondan canlı yayınlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal