Patara Roma Hamamı 2021'de Ziyarete Açılıyor

Patara Antik Kenti'ndeki Roma hamamı Anadolu'daki ilk hamam örneklerinden biri olarak biliniyor. Hamamda 2 sene önce başlanan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

11.10.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-17:55) Patara Roma Hamamı 2021'de Ziyarete Açılıyor

Roma İmparatoru Neron tarafından yaptırılan Patara Antik Kenti'ndeki hamam, Anadolu'nun ilk hamam örneklerinden biri. Bahsi geçen hamamın önümüzdeki sene ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

Antalya Bilim Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Koçak, Patara'nın kent kapısı, meclis binası, deniz feneri ve antik tiyatrosunun yanı sıra hamamlarıyla da ön plana çıktığını ifade etti.

Patara'da Roma dönemine ait dört hamamın olduğuna değinen Koçak, bunlardan en eskisi olan kent meydanının doğusundaki 9 metre yüksekliğindeki Roma hamamının Anadolu'daki ilk hamam örneklerinden olduğunu ifade etti.

Hamamda iki sene önce kazılara başladıklarına işaret eden Koçak, iç mekanları tamamen açığa kavuşturduklarını, 7 arkeolog ve 17 işçiyle dış mekanlarda kazı çalışması yaptıklarını ifade etti.

Koçak, hamamın dış duvarları ve havuzlarının ayakta kalmasının yanı sıra oldukça iyi durumda olmasıyla da dikkat çektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal