Patara Antik Kent'te Restorasyon Sonrası İlk Gösteri

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon tamamlandı. İlk oyun olarak da 'Kanlı Nigar' oyunu sahnelendi.

14.10.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-11:41) Patara Antik Kent'te Restorasyon Sonrası İlk Gösteri

2020'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Patara Yılı' ilan edilmesi sonrasında antik kentte restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Sanatseverler, restorasyonun ardından gerçekleştirilen ilk tiyatro gösterisin yoğun ilgi gösterdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alındı. Salona ateş ölçümü yapılarak ve maske takma zorunluluğu belirtilerek alınan davetliler, Yeşilköy Halk Tiyatrosunun çeşitli meslek grubundan oyuncularının, Kaş Belediyesinin desteğiyle sahnelediği 'Kanlı Nigar'ı izledi.

Sadık Şendil'in kaleme aldığı ve sinema sanatçısı Müfit Kayacan ile Ahmet Gülhan'ın yönettiği 2 perdelik oyun, toplamda 1 saat sürdü.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, Yeşilköy Halk Tiyatrosu oyuncularının, dünyanın ilk demokratik meclisinin bulunduğu alan Likya'nın başkenti Patara'da, başarılı bir oyun sahnelediğini ifade etti.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise bin 500 sene sonra tarihi mekanda tiyatro oyununun sahnelenmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Tiyatroyu izleyenler arasında Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da bulunuyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal