Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Ziyaretçilerine Kavuşacağı Günü Bekliyor

15 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi normalleşme süreci kapsamında kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

21.05.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-12:32) Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Ziyaretçilerine Kavuşacağı Günü Bekliyor

Bursa'nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, coronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme süreci kapsamında kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği Kent Araştırmalar Enstitüsü tarafından Uluslararası İdealkent Ödülü’ne layık görülen müze 2016'da aramızdan ayrılan Prof. Dr. Halil İnalcık'ın başdanışmanlığında  ve "yeşil bina" konseptinde tasarlandı.

5 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan müze ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Bursa'da gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırada yer alan ve yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan müze Bursa’da çekilen 360 derecelik panoramik fotoğraflar ve topoğrafya haritaları gerçeğe uygun olarak resmedildi.

Kuruluş döneminin önemli olaylarını, Bursa'da metfun 6 Osmanlı padişahı ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan 16 tablonun da bulunduğu müzeyi açıldığı günden bu yana 109 ülkeden 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

"BURSA 1326 FETİH MÜZESİ BARIŞI RESMEDİYOR"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Burası 6 Nisan 1326 tarihini, Bursa'nın fethini resmediyor. Bu küre içerisinde 2 bin 500 metrekare resim, 10 binin üzerinde figürle 6 Nisan tarihi, Bursa'nın fethi burada canlı bir şekilde resmediliyor. Dolayısıyla buraya girildiğinde kendi teknik özelliklerinden dolayı da farklı bir süreç yaşanıyor. Bir şok süreci yaşanıyor ve farklı bir dünyaya, 694 yıl önceye gitmiş oluyoruz. Onun için buraya girip, burada görmek farklı bir duygu, başkasından duymak farklı bir duygu. Dolayısıyla buranın gelip görülmesi gerekiyor ki bunları burada yaşayabilelim."

açıldığı günden bu yana müzeye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Dündar, "Tüm dünyada bu tür müzeler savaşı resmederken, Bursa 1326 Fetih Müzesi barışı resmediyor. Bizim vermek istediğimiz mesajı yabancı misafirlerin ağzından duymak bizim için önemliydi." dedi.

HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR

Pandemi nedeniyle müzenin bir süredir kapalı olduğunu belirten Dündar, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar virüsle mücadele çalışmaları yapıldı ve bir noktaya gelindi. Bu konuda Türkiye başarılı bir çalışmayı gerçekleştirdi. Normalleşme sürecinde, 1 Haziran itibarıyla da müzelerin açılması gündeme geldi. Bizler de şimdi bu hazırlığı yapıyoruz. Müzemizin bakımı ve temizliğini yapıyoruz. Normalleşme sürecinde tabii ki sosyal mesafe kuralları uygulanacak ve müzeye girişte dezenfektan, maskeler sıkı bir şekilde kontrol altına alınacak. İnsanların, sosyal mesafeyi koruyarak müzeyi ziyaretleri, gezileri ve tabii ki çalışan personelin, bariyerlerle gelen misafirlerle mesafeyi koruması ve küreye çıktığımızda da buradaki metrekareye göre kişi sayısının sınırlandırılması ve burası boşaldıktan sonra diğer grubun içeri alınması sıkı bir şekilde temin edilmiş olacak."Müzedeki etkinliklerin sosyal mesafe ve diğer tedbirler alınarak sürdürüleceğini anlatan Dündar, internetten sanal gezinti imkanı da sunacaklarını sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal