Pablo Picasso Müzesi Planı İptal Edildi

Pablo Picasso müzesi planı iptal oldu. İspanyol ressam Pablo Picasso’nın üvey kızı Catherine Hutin-Blay, dünyanın en büyük Picasso Müzesi’ni kurmayı planlıyordu. Ancak planlar istendiği gibi yürümedi.

24.09.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-15:50) Pablo Picasso Müzesi Planı İptal Edildi
Pablo Picasso müzesi planı iptal edildi. Plan, geçtiğimiz günlerde Fransa’nın güneyinde eski bir manastır olan mülkle alakalı müzakerelerin başarısız olması neticesinde iptal oldu.

Picasso'nun ikinci eşi Jacqueline Roque’ın kızı Catherine Hutin-Blay, 2018’de Fransa’nın Aix-en-Provence kasabasında Couvent des Prêcheurs’ü satın aldığını ve buranın müzeye dönüştürmeye karar verdiğini söylemişti. Ancak Aix-en Provence belediye başkanına göre, kasabalıların sözleşmeye manastırın en az 15 yıl süreyle müze olarak faaliyet göstereceği ile ilgili madde eklemeye çalışmasıyla Hutin-Blay, projeden vazgeçti.

Hutin-Blay’in planladığı müzede 16 bin metrekareden büyük sergi alanı, 200 kişilik oditoryum ve bir araştırma merkezi yer alacaktı. Öte yandan Hutin, annesinden kendisine miras kalan resimlerden, çizimlerden, seramiklerden, heykellerden ve fotoğraflardan oluşan Picasso koleksiyonunu da burada sergilemeyi planlıyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal