Osman Bey Kaç Evlilik Yaptı?

ATV'in sevilen dizisi Kuruluş Osman ile birlikte Osman Bey'in hayatı araştırılmaya başlandı. Kuruluş Osman'ın hayranları Osman Bey'in kaç evlilik yaptığını merak ediyor. Peki Osman Bey kaç evlilik yaptı?

28.01.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-10:57) Osman Bey Kaç Evlilik Yaptı?

Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'i canlandıran Burak Özçivit, diziye olan ilgiyi arttırdı.  Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Bey'in hayatını konu alan dizinin takipçileri, Osman Bey kaç eşinin ve Osman Bey'in kaç evlilik yaptığını araştırmaya başladı. Peki Osman Bey kaç evlilik yapmıştır?

OSMAN BEY EŞLERİ

Fahrüddin veya Osmancık adları ile anılan Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'dir. Yaşının ilerlemesiyle Ertuğrul Gazi, ve gut hastalığından hayatını kaybetti. Ancak kesin vefat tarihi bilinmiyor. Gündüz Bey ve Savcı Bey adında iki kardeşi bulunan Osman Bey'in iki eşi vardı.

İLK EVLİLİĞİ

İlk evliliği, 1280 yılında  Sultan Orhan’ın annesi ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Beyin kızı olan Mal Hatun ile olmuştur. 1289 yılında ise, Şeyh Edebali’nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlenince, nüfuzu ve kudreti arttı. Bu hanımından da Şehzade Alaaddin dünyaya gelmiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal