Oscar Ödülleri’nden Irkçılığa Karşı Tepki

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, George Floyd'un öldürülmesinden sonra olaya sessiz kalmadı ve davet ettiği üyelerde de daha fazla ırksal çeşitliliğe önem verdiğini duyurdu.

02.07.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-16:28) Oscar Ödülleri’nden Irkçılığa Karşı Tepki
George Floyd'un öldürülmesinden sonra Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de olaya sessiz kalmadı ve davet ettiği üyelerinde daha fazla ırksal çeşitliliğe önem verdiğini duyurdu.

Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisi Afro Amerikalı George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine sessiz kalmadı. Akademi bu yıl davet ettiği yeni üyelerde ‘çeşitliliğe’ önem vereceğini açıkladı ve Eva Longoria, Zendaya ve Awkwafina gibi ‘renkli’ Hollywood üyeleri Akademi’ye dahil edildi.

819 yeni üye davet edildiğini açıklayan Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisi oy kullanmaları için davet edilenlerin yüzde 36’sının renkli, yüzde 45’in de kadınlardan oluştuğunu belirtti. Hollywood’da yapılan ‘çeşitliliğin artırılması’ çağrısına ayak uyduran Akademi, En İyi Film kategorisini kalıcı olarak 10 filme genişleteceğini ve bunun sonucunda daha çeşitli filmlerin aday gösterilmesini umduğunu açıkladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal