Oscar Ödülleri Başkanı Bailey: 'Nuri Bilge Ceylan'ın Hayranıyım'

Oscar Ödülleri'ni veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisinin Başkanı John Bailey ve akademi üyesi eşi Carol Littleton, Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

08.07.2019-22:29 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-22:19)

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı John Bailey ve eşi Carol Littleton, Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan dünyanın tek yeraltı müzesi olan Güray Müze'yi ziyaret ederek alışveriş yaptı.

SANKİ CEYLAN FİLMLERİNDE YÜRÜYOR GİBİYİZ

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Oscar Ödülleri'ni veren John Bailey az sayıda Türk filmlerini izlediğini Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinin hayranı olduğunu söyledi. Bailey, “Aslında biraz az Türk filmi izledim. Bunların çoğu Oscar Ödülleri için Türkiye'den aday olan filmlerdi. Çünkü Türk yapımlarıyla Los Angeles'takiler arasında küçük bir bölünmüşlük var. Daha fazla izlemiş olmayı dilerdim. Ara sıra film festivallerinde izliyorum Nuri Bilge Ceylan filmlerinin hayranıyım. Özellikle burada Kapadokya'da olmak çok güzel, Anadolu'da Bir Zamanlar ve Kış Uykusunu burada çekmişti. Sanki Ceylan'ın filmlerinin içinde yürüyor gibiyiz, sanki filmler hayat bulmuş gibi hissediyoruz. Burada Türk filmleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için sabırsızlanıyoruz, Türk yönetmenler hakkında birkaç kitap aldık” dedi.

TÜRK FİLM FESTİVALİ TAVSİYESİ 

Oscar Ödülleri'ni veren Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi Başkanı John Bailey Türk filmleri ile ilgili ABD televizyonlarında çok konuştuklarını ifade ederken Türk filmlerinin Los Angelas'ta tanıtılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Bailey, “Türk filmlerinin, Netflix gibi ABD televizyonlarına uygunluğu hakkında çok konuştuk. Evet, Netflix çok güzel ama onlara zorluktan bahsettim, Netflix gibi büyük platformlarda çok fazla içerik var. İçeriğin bir fikri var, sürekli yeni içerikler geliyor. Türk film fikrinizin ayakta durabilmesi için yollar bulmalısınız. Los Angeles'ta geniş tabanlı tanıtım yapılmalı; halkla ilişkiler, ayrımcılık toplantıları ve film gösterimleri gibi. Her yıl tekrarlanan Türk filmlerinin gösterildiği festivaller düzenlenebilir. Birkaç ülke yapıyor, Fransızlar ve Almanlar bunu yapıyor. Bunun gibi bir etkinlik çok faydalı olur” diye konuştu.

Oscar Ödülleri'ni veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisinin Başkanı John Bailey ve akademi üyesi "E.T." filminin kurgucusu eşi Carol Littleton, Kapadokya'nın tarihi ve turistik bölgelerini yarında gezerek bölgeden ayrılacağı öğrenildi.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal