Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali İçin Yeni Karar

Her yıl astronomi, uzay ve evren ile ilgili sunumların yapıldığı Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, bu yıl online düzenlenecek.

15.07.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-15:13) Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali İçin Yeni Karar

Antalya'da bu yıl 5'incisi gerçekleşecek Türkiye'nin önemli astronomi ve uzay bilim etkinliği Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, coronavirüs pandemisi yüzünden online düzenlenecek.

Her yıl astronomi, uzay ve evren ile ilgili sunumların yapıldığı festivalde bu sene dev teleskoplarla yapılacak gökyüzü gözlemleri ve sunumlar, sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacak.

14-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek festival kapsamında Olimpos'ta bir araya gelecek profesör, akademisyen ve astrofotoğrafçılardan oluşan 15 kişilik ekip astronomi ve uzay bilimleri alanındaki önemli konuları canlı yayında izleyicilere aktaracak.

Online etkinlik boyunca gündüzleri uzmanlar canlı olarak 4'er sunum gerçekleştirirken dev gözlem teleskoplarıyla görüntülenecek yıldız, gezegen, galaksi, nebula ve meteor yağmuru hakkında uzman sunumları sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanacak.Gece ise sabaha kadar dev teleskoplarla Olimpos'tan uzmanların anlatımı eşliğinde canlı yayınlar yapılacak.

Festival Komitesi Başkanı Zafer Emecan, “Yaşadığımız pandemi sürecinde, bilim insanları olarak halkımıza örnek davranışlar içinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle, bilim kurulumuzla yaptığımız istişareler sonucunda yüzlerce insanın bir arada bulunacağı bu etkinliğin coro navirüs riski tümüyle bitmeden yapılmasının ciddi sağlık ve salgın riski yaratacağını, Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'ni bu yıl için ertelememizin uygun olacağı kararına varıldı. Bizler de, bilim insanları olarak okulların dahi açılmasının tartışıldığı, konser etkinliklerinin dahi düzenlenemediği bu dönemde festivali 2021 yılına ertelemeye karar verdik" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal