Odunpazarı Modern Müze'den Dijital İçerikler

7 Eylül 2019'da açılan Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde Odunpazarı Modern Müze karantina günleride sanatseverleri yalnız bırakmıyor.

19.05.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-14:15) Odunpazarı Modern Müze'den Dijital İçerikler
Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 Özel Ödülü'ne layık görülen Odunpazarı Modern Müze, coronavirüs pandemisi nedeniyle şu sıralar ziyarete kapalı.

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan müze sanatseverlere dijital içerikler sunmaya devam ediyor.

7 Eylül 2019'da açılan Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki müzeyi 16 Mart'a kadar 140 binden fazla kişi ziyaret etti.

Ahşap yapı sistemi ve etkileyici mimarisiyle sanatseverlerden ilgi gören müze pandemi nedeniyle 31 Mayıs'a kadar kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Bu süreçte de sanatseverlerle olan müze onlara Instagram'dan canlı söyleşiler, online sergiler ve Zoom uygulamasıyla atölyeler düzenliyor.

Evde kalanları sanatsız bırakmayan müze, perşembe ve pazar akşamları @ommxart Instagram hesabından canlı söyleşilerle takipçileriyle buluşuyor.

Ersin Han Ersin, Osman Özel, Ansen, Dilara Fındıkoğlu ve Karina Smigla-Bobinski gibi sanatçıların yer aldığı söyleşiler takipçilerden büyük beğeni topluyor.

Yetişkin ve çocuklar için ayrı ayrı atölyeler düzenleyen Odunpazarı Modern Müze, 6 Haziran'a kadar her cumartesi 16.00-16.40 saatlerinde yapılacak programda "Üç boyutlu kartlar", "Süt ile ebru desenleri", "Kolaj", "Şablon baskı" ve "Origamiden heykeller" başlıklarında etkinlikler organize ediyor.

"Vuslat" isimli sergiye ise sanatseverler OMMGoogle Play ve App Store'dan indirilebilen OMM Mobil uygulamasıyla ulaşabiliyorlar.

14 günlük karantina süreci geçiren fotoğrafçı Osman Özel'in "Karantinada" isimli kısa filmi, OMM Journal'da izlenebiliyor.

Mimarisiyle göz dolduran müze, Instagram hesabından bir de etkinlik başlattı. Müzenin açık olduğu dönemde, müzede çekilen fotoğraflarını 22 Mayıs'a kadar #tbOMM, #MuseumWeek ve @ommxart etiketleri ile paylaşanların bu fotoğraflarından özel bir seçki hazırlanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal