Nuh'un Gemisi'nin Kalıntıları Ağrı Dağı'nda Bulundu

Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen, Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda olduğunu iddia etti. Sertesen, "Haftalar süren uğraşların ardından alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi bulunduğu bütün çıplaklığıyla kanıtlandı." dedi.

19.04.2018-20:48 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-20:38) Nuh'un Gemisi'nin Kalıntıları Ağrı Dağı'nda Bulundu

Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen, Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde olduğunu söyleyerek, "Haftalar süren uğraşların ardından alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi bulunduğu bütün çıplaklığıyla kanıtlandı." dedi.

NUH'UN GEMİSİ AĞRI DOĞU BEYAZIT'TA

Sertesen ile Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ, 42'nci Turizm Haftası etkinlikleri dolayısyla Doğubayazıt ilçesindeki Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Nuh'un Gemisi" konulu konferansa katıldı. Konferansta Cem Sertesen ve Kösedağ, Doğubayazıt'a bağlı Telçeker köyü sınırlarında bulunan Nuh'un Gemisi'nin iziyle alakalı öğrencilere bilgiler verdi. Sertesen, konferansın sonrasında yaptığı açıklamada, Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Doğubayazıt'ta olduğunu söyleyerek, "İnsanlık tarihinin en büyük efsanesi olan Nuh'un Gemisi ile sadece bizler değil, dünyanın dört bir tarafından insanlar ilgileniyor. Avrupalısı, Asyalısı, Amerikalısı, herkes Nuh'un Gemisi'nin Türkiye'nin doğusunda yer aldığını kabul ediyor ve bulunduğu kent de işte Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi." diye konuştu.

BELGESEL FİLM ÜLKE TURİZMİNE DÜNYA ÇAPINDA KATKI SAĞLAYACAK

Nuh'un Gemisiyle alakalı 23 senelik araştırmaları neticesinde belgesel film çektiğini söyleyen Cem Sertesen, filmin vizyona girdiğinde ülke turizmine dünya çapında katkı sağlayacağını duyurdu.

YER ALTI RADAR GÖRÜNTÜLERİNDE GEMİ GÖVDESİ GÖRÜLDÜ

1995 senesinde kalıntıyı gördüğünde dünyanın dikkatini çekmek amaçlı belgesel yapmaya karar verdiğini söyleyen Sertesen, şöyle konuştu: "Nuh'un Gemisi'ni İlhan Durupınar buldu, Ara Güler ilk görüntülerini çekti ve 1985 senesinde Doç. Dr. Salih Bayraktutan ilk bilimsel araştırmayı tamamladı. Haftalarca devam eden çalışmanın neticesinde alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi bulunduğu bütün gerçekliğiyle kanıtlandı. Konuyla alakalı hazırlanan rapor, dönemin başbakanlığına verildi. Raporun son cümlesinde geçen yazıda İngilizce olarak, 'Evet bu bir gemi oluşumu izidir. Gövdeyi bulduk ve bir an önce bölgede arkeolojik çalışmalar yapılmalı' şeklinde bir ifade yer alıyordu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal