Nostaljik Oyuncak Topaç Gelecek Nesillere Taşınıyor

Unutulmaya yüz tutmuş, bir zamanların en popüler oyuncağı topaçlar gelecek nesillere taşınıyor.

16.06.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:10) Nostaljik Oyuncak Topaç Gelecek Nesillere Taşınıyor

Evinin bodrum katında topaç üreten Osmaniye'deki topaç ustası Ekrem Demirbaş , nostaljik oyuncağın unutulmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

58 yaşındaki Ekrem Demirbaş, Kurtuluş Mahallesi'ndeki atölyesinde çam, dalgara, portakal, demircik, zeytin ağacı kullanarak topaç yapıyor.

Topaçları boyayıp iple bütünleştirerek oyuncağa dönüştüren Topaç ustası Ekrem Demirbaş, bu mesleğe 18 yaşında kardeşiyle tornacılık yaparken başlamış.

Günde 250-300 topaç üreten Demirbaş, "Kardeşimle açtığımız torna atölyesine gelen topaç siparişini yaparak bu işe başladık. Rağbet görünce de devam ettik. Kardeşim emekli oldu ben hala devam ediyorum." dedi.

Topacın çocukluğunun oyuncağı olduğunu ve çok sevdiğini belirten Demirbaş, şöyle devam etti:

"Topaç, çocukluğumuzda vazgeçilmez oyuncağıydı. Doğu illerinden çok sipariş alırdık. Eski oyuncaklara ilgi günümüzde oldukça azaldı. Şimdi insanlarımız genellikle nostalji olarak hediyelik, süs eşyası ve hatıra niyetine alıyorlar. Topaç alanların onu döndürmeye çalışması esnasında yaşadığı mutlulukları benim de çalışma şevkimi arttırıyor. Çocukların mutluluğu için uğraşıyoruz. Topaçlar döndükçe onlar mutlu oluyor, biz de seviniyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal