Nazım'a Armağan İKSV Youtube Hesabında

İstanbul Kültür Sanat Vakfı yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği 2002 tarihli “Nâzım’a Armağan” oyununun kaydını dijital platformlar üzerinden ücretsiz olarak erişime açıyor.

29.04.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-14:20) Nazım'a Armağan İKSV Youtube Hesabında

2002 yılında yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlenmiş olduğu “Nâzım’a Armağan” oyununun kaydı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından YouTube üzerinden ücretsiz olarak erişime açılıyor.

Genco Erkal’ın tasarladığı, yönettiği ve rol aldığı oyunda sanatçıya Yıldız Kenter, Ayla Algan, Zeliha Berksoy, Jülide Kural, Zuhal Olcay, Tilbe Saran, Sema Moritz, Zeynep Tanbay, Işık Yenersu gibi seçkin sanatçıları evlerinde izleme şansı bulacaklar.

Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’in şiirlerinden tasarlayıp yönettiği bu çalışmanın koreografisini Zeynep Tanbay, müzik direktörlüğünü Selim Atakan, sahne tasarımını Metin Deniz, kostüm tasarımını Artizan-Bilge Mestçi, ışık tasarımını ise Kemal Yiğitcan üstlendi.

Nâzım Hikmet’in 100. yaş kutlamalarına bir katkı olarak tasarlanan “Nâzım’a Armağan” oyununun kaydının yanı sıra projenin prova sürecine odaklanan, Hüseyin Karabey imzalı “Şiirden Sahneye: Nâzım’a Armağan” belgeseli de 6 Mayıs Çarşamba gününden itibaren İKSV YouTube kanalında izlenebilecek.

Prova sürecini belgeleyen “Şiirden Sahneye: Nâzım’a Armağan” belgeseli, 2004 yılında 1. Akbank Kısa Film Festivali’nde gösterilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal