Nasreddin Hoca Şenliği’nde Çocuklar Unutulmadı

Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği başladı. Bu yılki temsili Nasreddin Hoca, Şoray Uzun oldu.

06.07.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-13:50) Nasreddin Hoca Şenliği’nde Çocuklar Unutulmadı

Bu yıl 61’inci kez organize edilen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği başladı. Bu yılki temsili Nasreddin Hoca, Şoray Uzun oldu.

Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nden çıkan Şoray Uzun, 61. Nasreddin Hoca Şenliklerinde bir Akşehirli olarak, 6. kuşak Akşehirli Ahmet dedenin torunu olarak ikinci kez Nasreddin Hoca olmanın gururunu yaşıyorum. 2020 malum küresel bir salgın var Covid-19 diye. Virüs hayatımıza girdi ve devam ediyor. Fakat bu virüsten kurtulmanın formülü bende. Açıklıyorum; formül sahipleri Nasreddin Hoca değil. Formül sahipleri Sağlık Bakanımızın da söylediği gibi Bilim Kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanımızın söylediği, tamam dediği nokta. Temizlik, maske ve mesafe. Bunlara uyulduğu takdirde virüs etki etmiyor. İkincisi aşıyı bulan düdüğü çalacak. Kim bulacak bilmiyorum. Pek çok araştırmalar var. Onlar sanıyorum düdüğü birkaç parçaya bölecek ama ondan nasıl bir ses çıkacak bilmiyorum. Formül temizlik, maske ve mesafe. Hocanın size söyleyeceği budur" dedi.

Öte yandan Şenlik kapsamında Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanında bir etkinlik düzenledi.

Yapılan etkinliği Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Etkinlikte balon katlama şov, ateş gösterisi, jonglör gösterisi, tahta bacak gösterisi, cambaz gösterisi gibi etkinlikler çocuklarla buluşurken, gösteri öncesinde maske dağıtımı da yapıldı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal