Mustafa Kutlu'nun Son Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

Mustafa Kutlu'nun son kitabı "Kalbin Sesi ile Toprağa Dönüş" sanatseverlerle buluştu.

19.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-10:07) Mustafa Kutlu'nun Son Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

Hikaye ve denemeleriyle tanınan yazar Mustafa Kutlu'nun son kitabı "Kalbin Sesi ile Toprağa Dönüş" sanatseverlerle buluştu. Kitap, Kutlu'nun deneme yazılarından oluşuyor.

Düşünce yazılarıyla da büyük beğeni toplayan Kutlu, son kitabı "Kalbin Sesi: Bir Hicret Risalesi"nde bazı yazarları da okuyucuya sunmuştu. Bunlar Nurettin Topçu, Sadettin Ökten, İsmet Özel, İsmail Kara ve Şaban Teoman Duralı gibi değerli şahsiyetlerdi.

İlk kitabında hicretin yolunu çizen Kutlu, yeni kitabında ve ilk kitabının devamında ise bize toprağa dönmeyi öneriyor ve yıllardır ‘toprağa dönüş’ ile ilgili fikirlerini de ek olarak yazdığı bu on denemede topluyor.

Dergah yayınevinden çıkan kitabın devamının gelip gelmeyeceği merak konusu...

 

KALBİN SESİ İLE TOPRAĞA DÖNÜŞ

“Gün gelir hakikate giden yola barikatlar kurulur. Bu defa sorulan soru şudur: ‘Ne yapmalı?’

Önce niyet edeceğiz, ardından kalbin sesine uyarak sonsuzluğa yöneleceğiz. Üç hakîmin hükmünde hata aranmaz: Kalbin, kaderin, ölümün.

Aramak vazifedir. ‘Aramakla bulunmaz fakat bulanlar ancak arayanlardır’ denilmiş. İnanmak ve sevmek şart… Arayışta esas olan samimiyettir. Kendini belli eden sanattan, nümayişçi ahlâktan ve kendine güvenen ibadetten uzak durmalı. Hakikatın-hayrın-güzelliğin ardına düşüp; gayret bizden, tevfik Allah’tan demeliyiz.

Ey kalbi olanlar!
Ümit ve korku arasında bulunanlar!
Takva sahipleri için zaman yok hükmündedir. Her an her şey olabilir!
Allah bes, baki heves.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal