Muhsin Yazıcıoğlu Müzesi’nde Sona Doğru

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas, Şarkışla ilçesindeki doğup büyüdüğü evin müzeye dönüştürülmesi çalışmalarında sona geldi.

10.06.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-16:08) Muhsin Yazıcıoğlu Müzesi’nde Sona Doğru

25 Mart 2009 tarihinde aramızdan ayrılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde doğup büyüdüğü evin müzeye dönüştürülme çalışmaları sürüyor.

Müzeye dönüştürülen evde incelemede bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, çalışmalarını ağustos ayında tamamlamayı planladıklarını belirtti

yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ayhan, “Hakikaten bu olaya çok boyutlu bakmak gerekir. Rabbım bizlere böyle büyükler nasip eylemiş. Onun ülke sevdasından, derinliğinden, büyük bir mütefekkir olması hasebiyle ilham alıp, hizmet etmek nasip olmuş.” dedi.

Yazıcıoğlu'nun anılarını gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yaptıklarını söyleyen Ayhan, şunları kaydetti:

'Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun, dava adamının doğduğu yer olan, anılarını biriktirdiği, ülke sevdasına sevdalar kattığı, ülkesi için büyük hayaller kurduğu doğduğu toprağa hizmet edebilmek, onun doğduğu yeri, anılarını gelecek kuşaklara aktarabilmek için bir çalışma başlattık. Hakikaten çok şanslı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Burada bulunan 7'den 70'e herkesin alakası, katkısı var. Herkes kendini çok şanslı hissetsin ki böyle bir dava adamının doğduğu yere hizmet ediyoruz. İyi bir noktaya geldik, Yazıcıoğlu'nun evinin önündeki evin kamulaştırılması buna biraz daha anlam kattı. İnşallah ağustos ayı içerisinde herkesi kucaklayacak şekilde buranın açılışını gerçekleştireceğiz.”

Müze için emeği geçenlere teşekkür eden Ayhan, “İnşallah burası herkesin istifade ettiği, heyecanla gelip görmeyi arzu etti güzel bir mekan olacak.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal