Mısır'da 2 Bin 500 Sene Öncesine Ait Mezarlar Bulundu

Yeni lahitler keşfedildi. Mısır'daki arkeologlar, Kahire'nin güneyindeki Sakkara nekropolünde bulunan bir kuyuda 2 bin 500 yıl öncesine olduğu tahmin edilen 27 lahit keşfetti.

21.09.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-18:00) Mısır'da 2 Bin 500 Sene Öncesine Ait Mezarlar Bulundu
Mısır Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Eylül başında Sakkara'da 13 lahit keşfinin ardından yeni 14 lahit daha keşfedildi. Sakkara'daki antik mezarlığın 3 bin sene öncesine ait olduğu tahmin ediliyor. Bölge, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Cumartesi günü Kültür Bakanlığınca yaptığı açıklamaya göre, 'İlk çalışmalar bu tabutların tamamen kapatıldığını ve gömüldükten sonra hiç açılmadığını gösteriyor' bilgisi verildi.

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Halid el Enani tarafından yapılması beklenen lahitlerin keşfiyle ilgili açıklama, eserleri bizzat kendisi ziyaret edene kadar erteledi.

El Enani, Sakkara'ya yaptığı ziyarette 11 metre derinliğindeki kuyuda zorlu araştırmalar yapan çalışanları tebrik etti. Keşfedilen lahitlerin tarihlerinin saptanabilmesi için çalışmalar sürüyor.

Başkent Kahire'nin 30 kilometre güneyinde yer alan Sakkara, eski Mısır'ın başkenti Memfis'in mezarlığı olarak kullanılıyordu. Mısır hükümeti yeni keşiflerle bölge turizmini canlandırmak amacıyla, son yıllarda bölgedeki tarihi kazı çalışmalarını yoğunlaştırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal