Mısır Piramitleri Hakkında Bilinmeyenler

Mısır piramitleri özellikleri nelerdir? Mısır piramitleri sırları nelerdir? Mısır piramitleri nasıl yapıldı? En çok bilinen Mısır piramitleri isimleri hangileri? Aradığınız yanıtların hepsi bu haberimizin içerisinde…

16.04.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-17:20) Mısır Piramitleri Hakkında Bilinmeyenler

Dünyanın 7 harikası listesinde her zaman yer alan Mısır Piramitleri çoğu eski ve orta krallık döneminde Mısır krallarının (Firavun) mezarları üstüne yapılmış büyük anıtsal yapılardır. Mısır Piramitleri sırrı, yüzyıllar boyunca bu esrarengiz bilgiler dünya üzerinde birçok insanın ilgisini çekmiştir. İnsanlar araştırmak ve esrarengiz piramitleri görmek istemişlerdir.

MISIR PİRAMİTLERİ SIRLARI

Piramitler, dönemin hükümdarlarını temsil eder. Her hükümdar kendisi için Piramit yaptırmış ve gücüne göre büyüklüğünü belirlemiştir. Piramitlerin içinde bir çok bulunurken labirent düzeni ile yapıldığı için içine girildiği zaman çok kolay bir şekilde kaybolunabilmektedir. Günümüzde halen Keops Piramitlerinin gizemleri çözülmeye çalışırken birçok kişi içinde kaybolarak can vermiştir. Piramitlerin içinde ise hükümdarların mezarı ve hazinelerinin bulunduğu bilinmektedir. Karanlık olan Piramitlerin güneş ışığı hesaplanarak yılda sadece birkaç kez ışık aldığı da bilinmektedir.

NASIL YAPILDI?

Bilim adamları, Mısır'daki en büyük piramit olan Keops Piramidi'nin yapımında taşların nasıl taşındığına dair yeni bilgilere ulaştı. Bugüne kadar bu gizemle ilgili ‘uzaylı yardımı' da dahil pek çok teori ortaya atılsa da, ‘gerçek detaylar', piramitlerin yapımında üst düzey sorumluluk almış ‘Merer' isimli bir Mısırlının günlüklerinde ortaya çıktı.

Bilima damları, Mısır'daki en büyük piramit olan Keops Piramidi'nin yapımında taşların nasıl taşındığına dair yeni bilgilere ulaştı. Bugüne kadar bu gizemle ilgili ‘uzaylı yardımı' da dahil pek çok teori ortaya atılsa da, ‘gerçek detaylar', piramitlerin yapımında üst düzey sorumluluk almış ‘Merer' isimli bir Mısırlının günlüklerinde ortaya çıktı.
Dev taşlar bu sayede 800 km öteden su üzerinde getirildi. Bunda binlerce işçi görev alırken, toplam 170 bin ton kaya taşınmış oldu.

Daha önce ise araştırmalar sonucunda, piramitlerin sıcaklıklarıyla ilgili farklı verilerin elde edildiğini belirtilmişti. Piramitlerin içinde gizli odaların ve koridorların olabileceği öne sürülmüştü.

EN ÇOK BİLİNEN MISIR PİRAMİTLERİ İSİMLERİ

100’den fazla Piramit bulunan Mısır’da daha birçok gizemini koruyan yapıtta bulunmaktadır. Firavunların mezarı için inşa edilen Piramitler tam bir mimari eserdir. Dünyanın en eski şekilli taşlarından yapılan piramitlerin yapımında çalışan işçilerin, piramidin sırrını bildikleri için öldürüldüğü de rivayet edilmektedir.

Mısır Gize’de bulunan Keops Piramitleri günümüze kadar gelmiş en büyük eserlerdendir. Büyüklü küçüklü 100’den fazla piramit bulunan Mısır’da en bilinen piramitler şunlardır; Keops Piramidi (145,75 metre, M.Ö. 2550) Mikerinos Piramidi(66,5 metre) Kefren Piramidi (143,56 metre M.Ö. 2520) Sfenks Piramidi Sakkara Piramidi (63,17 metre M.Ö. 2650) Maldum Snefru Piramidi (93,26 metre MÖ. 2000) Dahahur Piramidi (104,85 metre M.Ö. 2600) Dahahur Snefru Piramiti (103,95 metre M.Ö. 3000 Sakkara Pepi II Piramidi (52,555 metre M.Ö. 2250)

Mısır’ın yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde de Piramitler bulunurken bu piramitler ise Meksika Piramitleri olarak bilinen Uxmal Tapınağı ve Teotehuacan piramitleridir. Ayrıca Bolivya’da bulunan Tiahuanaco Piramiti de oldukça ünlü piramitlerdendir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal