Milli Saraylar'dan Fatih Portreleri Sergisi

Fatih Sultan Mehmet’e ait 5 portre Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Resim Müzesi'nin yeni bölümünde sanatseverlerle olacak.

30.06.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-13:31) Milli Saraylar'dan Fatih Portreleri Sergisi
Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Resim Müzesi yeni bölümleriyle sonbaharda açılacak. Müze envanterinde yer alan Fatih Sultan Mehmet’e ait 5 portre de müzede sanatseverlerle buluşacak.

Yaklaşık 7 senedir süren restorasyon çalışmalarıyla Dolmabahçe Sarayı Veliahd Dairesi’nin bir bölümü müzeye dönüştürülerek ‘Milli Saraylar Resim Müzesi’ olarak hizmet vermeye başladı. 11 tematik bölümden oluşan müze yeni haliyle 30’dan fazla bölüme kavuşurken halen çalışmalar devam ediyor. Sonbahar aylarında bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak olan müzedeki serginin adı ise, "Padişah Portreleri."

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Koleksiyonun en önemli eserleri arasında Fatih Sultan Mehmed’e ait 5 portre de var. İtalyan ressam Fausto Zonaro başta olmak üzere Türk ressamlar Hasan Rıza, Halil Paşa, Feyhaman Duran ve Veronese imzalı portreler, sanat tarihi açısından belge niteliği taşıyor. Feyhaman Duran’ın Fatih portresi Topkapı Sarayı’nda sergileniyordu. Zonaro, Hasan Rıza ve Halil Paşa imzalı portreler ise Milli Saraylar’a bağlı Beşiktaş’taki Resim Müzesi’nde sergilenmeye hazırlanıyor. Halil Paşa’nın Fatih portresi ilk kez sanatseverlerle buluşacak olması bakımından ayrı bir önem taşıyor” denildi.

Topkapı Sarayı koleksiyonunda olduğundan ilk defa sergilemeye çıkacak olan Halil Paşa’nın Fatih portresi sanatseverler tarafından ilgiyle bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal