Milli Kütüphane Yeniden Okuyucularla

Türkiye'nin en büyük arşiv kütüphanesi olarak nitelendirilen Milli Kütüphane, yeniden okuyucuyla buluştu.

02.06.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-10:15) Milli Kütüphane Yeniden Okuyucularla

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Milli Kütüphane, yeniden okuyucuyla buluştu.

16 Mart'ta kapılarını geçici olarak kapatan ve dün yeniden açılan Milli Kütüphane’nin ilk gününde öğrenciler sınavlarına çalışmak için kütüphaneye geldiler.

Öğrenciler, kütüphanenin girişine yerleştirilen termal kamera ile vücut ısıları ölçüldükten sonra içeri alındı.

Coronavirüse karşı hijyen, sosyal mesafe kuralları ve el dezenfektanları da her katta yer aldı.

Kütüphanedeki sandalyeler yatay ve çapraz olarak sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden düzenlendi.

MASKESİZ GİRİŞ YASAK

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, maskesiz kütüphaneye girişin olmayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Çalışma salonlarındaki kapasiteyi düşürdük. Sosyal mesafeyi böyle koruyoruz. Bugün itibarıyla Milli Kütüphane ve il halk kütüphanelerinde kapasitenin dörtte biri kadar okuyucu alarak hizmet veriyoruz. Milli Kütüphanede 1250 okuma kapasitemiz vardı. Her salonun oturma kapasitesi farklı. 459 kişilik bir salonumuz var. Orada 116 kişiden fazla kimseyi almıyoruz. Sandalyeleri hem çapraz hem de yandan azalttık. Vatandaşlarımızda tedirginlik nispeten devam ettiğinden daha az okuyucu var. İlk günde bile yüzde 47 ile doluluk oranı var. Uyarı levhalarını astık. Okuyucularımızın ve çalışanlarımızın sağlığı açısından okuyucularımızdan ricamız koyduğumuz kurallara azami dikkat göstermeleri."

CORONA GÜNLERİNDE KİTAPSIZ BIRAKMADILAR

Halk kütüphanelerinde de ödünç verme hizmetinin devam ettiğini belirten Odabaş, 16 Mart'ta kütüphane hizmetlerini kapattığımız an itibarıyla bir milyon 100 bin kitabımız okuyucu üzerindeydi. Biz onları geri almadık. Pandemi sürecinde kitapların kendilerinde kalabileceğine ilişkin bilgi verdik. Ödünç alıp verme hizmetlerimiz bugün itibarıyla başlamış oldu." dedi.

Sosyal etkinlikler, toplantılar, sergiler gibi faaliyetlerin bir süre daha Milli Kütüphane’de yapılmayacağını ifade eden Odabaş, pandemi sürecinde e-Kitap uygulamasını etkin hale getirdiklerini ifade etti.

30 Haziran'a kadar sesli kitap hizmetinin devam edeceğini belirten Odabaş, "Muradımız kütüphanelerdeki her etkinliği kütüphaneye gelemeyenlerin telefonlarına ulaştırmak." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal