Millet Kütüphanesi'ne İlgi Büyük

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kapılarını açan Millet Kütüphanesi, ziyaretçilerden gece ve gündüz büyük ilgi görüyor. Mimarisiyle de dikkat çeken kütüphane kitapseverleri adeta büyülüyor.

10.03.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-14:47) Millet Kütüphanesi'ne İlgi Büyük

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi milyonlarca eserle kitapseverlere tarihte yolculuk imkanı sunuyor. Her yaştan kitapseveri ağırlayan Millet Kütüphanesi, gece ve gündüz ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Kütüphanede yer alan "Mürekkebin İzi, Yazma Eserler" sergisinde Türkiye Yazama Eserler Kurumu Başkanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi ve Topkapı Sarayı Müzesinde bulunan 78 yazma eseri görme imkanı bulunuyor.

Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan 7 gün 24 saat hizmet veren kütüphanenin açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti.

İnşa çalışmalarına 2016'da başlanan kütüphane 125 bin metrekare kapalı alana sahip ve aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Kütüphanede 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal