Mevlana Müzesi'nin İlk 4 Günde Kaç Kişi Ziyaret Etti?

Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

05.06.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-11:29) Mevlana Müzesi'nin İlk 4 Günde Kaç Kişi Ziyaret Etti?

Tasavvufi öğretinin en güzel şekilde işlendiği eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteren İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Konya'daki Mevlana Müzesi, coronavirüs pandemisi nedeniyle 2,5 ay kapalı kaldıktan sonra geçen pazartesi günü yeniden ziyarete açıldı.

Dünyanın dört bir yanından Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak gelen turistlerin ilgi odağı Mevlana Müzesi'ni, ilk 4 günde 3 bin 696 kişi ziyaret etti.

Salgına yönelik alınan önlemler kapsamında 18 Mart'ta ziyarete kapatılan Kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındıran Mevlana Müzesi, geçen pazartesi günü Kültür Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından yapılan sema ayiniyle yeniden açıldı.

Coronavirüs önlemleri kapsamında görevliler tarafından girişte ateşleri ölçüldükten sonra müzeye girebilen ziyaretçiler maske takmaları konusunda sürekli uyarılıyor.

Sosyal mesafe kurallarının üst düzeyde tutulduğu müzeye saatte en fazla 200 kişi müzeye girebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal