Mevlana Müzesi'nde Corona Sessizliği

Tasavvufi öğretinin en güzel şekilde işlendiği eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteren İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi coronavirüs salgını nedeniyle en tenha zamanlarını yaşıyor.

19.05.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-09:49) Mevlana Müzesi'nde Corona Sessizliği
Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, tüm dünyada etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle en sessiz günlerini yaşıyor.

Dünyanın dört bir yanından Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak gelen turistlerin ilgi odağı Mevlana Müzesi'nin geçen yıl 3 milyon 464 bin kişi ziyaret etti.

Kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındıran müze geçtiğimiz yıl son 10 yıldaki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, Konya'ya gelenlerin uğramadan geçmediği Mevlana Müzesi ile ilgili "Salgın nedeniyle müzeler kapalı olduğu için Hazreti Mevlana'nın türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi başta olmak üzere birçok müzemizde sessizlik hakim. Büyük ihtimalle Kültür ve Turizm Bakanlığımız 1 Haziran tarihi itibarıyla tüm müzeleri ziyarete açacak. İnşallah yavaş yavaş yerli turistlerin gelmesiyle de müzelerimiz yeniden hareketlenecek. Daha sonra eylül ayında yurt dışından gelmesini beklediğimiz turistlerle de şehrimiz ve Mevlana Müzesi hareketli olduğu eski günlerine kavuşacak." dedi.

Karahan, "Bu artan maliyetlerle beraber turizmde biraz fiyat artışları olabilir. Tabii salgından dolayı tüm dünya genelinde turizmde yüzde 70 civarında daralma olacak. Yine ülkemizde eylül ayı itibarıyla kontrollü ve belirli ölçülerde turizm hareketliliğinin olmasını bekliyoruz. Ancak gerçekte tamamen normalleşmenin de 2021 yılının nisan ayında olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal