Mevcut Dünya Düzeni, İnsana Kim Olduğunu Bile Unutturur

Doug Liman’ın başlattığı ve başrollerinde Matt Damon’ın oynadığı gerilim filmi Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity), 2002 yılında sinemalarda gösterime girdi ve günümüzde hem ulusal hem de uluslararası yaşanan birçok olayla benzeşmesi ile dikkat çekiyor.

12.10.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-12:38) Mevcut Dünya Düzeni, İnsana Kim Olduğunu Bile Unutturur

Haber365 Özel Haber | Eylem Taşcı

Jason Bourne serisinin ilk filmi olan Geçmişi Olmayan Adam, Matt Damon ve Franka Potente'nin iki ana karakter olan Jason Bourne ve Marie Kreutz'u canlandırdığı bir aksiyon casus gerilim filmidir. Bir İtalyan balıkçı teknesiyle Akdeniz’den kurtulan Jason Bourne, sırtında iki kurşun deliği ile kim olduğunu ve neden denizde bulunduğunu bilmeden bir hafıza kaybı yaşar. Tekne kıyıya yanaştığı andan itibaren kim olduğunu keşfetmek isteyen Bourne, Avrupa’yı dolaşır ve Zürih, Paris ve Yunanistan gibi yerlere gider.

‘Marie: Kim olduğun hakkında bir fikrin var mı?
Jason Bourne: Sanmıyorum’

Kendi kimliğinden emin olmayan ve hayatı hakkında tek bir şey bilmeyen Jason Bourne’un ‘kendini keşfetme' yolculuğu olan filmde, izleyici ile ana kahraman aynı anda neler olup bittiğini öğrenir. Aşamalı olarak gelişen bir olay örgüsüne sahip olan Geçmişi Olmayan Adam, aslında Robert Ludlum’ın kitaplarından uyarlamadır. Ancak kitapları okuyanlar, filmle pek alakası olmadığını görebilir. Yine de uzun süredir devam eden James Bond serisini aratmayacak nitelikte bir film olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

‘Filmin dayandığı romanın yazarı Robert Ludlum, 12 Mart 2001'de film yapım aşamasındayken öldü.’

Amerikalıların Amerika sevdalarını kendi emelleri için kullandığı bir CIA ile karşımıza çıkan film, CIA’nın gerçek -karanlık- yüzüne odaklanır. Kendini yasaların ve adaletin üstünde gören bu kurum, he türlü yasayı delik deşik etmesinin yanı sıra, aynı zamanda ajanlarının beyinlerini yıkayarak onları birer katile dönüştürür. Kendi vatandaşları ve ajanları üzerinde sayısız deneye kalkışan CIA, aynı deneyleri Jason Bourne’un da üzerinde dener. İşte bu gerçeklerden yola çıkılarak yaratılmış hayali bir karakterdir Jason Bourne…

‘Matt Damon, dublör olmadan binanın son 30 metresinden kendisi indi ve ‘Yapmam gereken en zahmetli şey’ dedi.’

Treadstone adlı gizli bir kurum için çalışan Jason Bourne, hafızasını kaybettiği için gerçek kimliğini keşfetmeye çalışır. Bu olay örgüsüyle gerçekleşen dövüş sahneleri hızlı ve inandırı olurken, araba kovalamacaları ise doğru bir şekilde koreografiye tabi tutulmuştur. Geçmişi Olmayan Adam, belki de birçoğuna göre bu serinin en iyisi olmayabilir ancak sağlam bir başlangıçtır. Doug Liman’ın başlattığı bu seri, Paul Greengrass’a devredilir ve serinin daha da mükemmel olmasına yol açar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal