Mersin'de Turizm Alanları Yenileniyor

Mersin’deki Cennet-Cehennem Obrukları, Astım Mağarası ve Gilindire Mağarası turizme kazandırılıyor.

22.05.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-17:16) Mersin'de Turizm Alanları Yenileniyor

Önemli tarihi ve turistik yapılara ev sahipliği yapan Mersin’deki Cennet-Cehennem Obrukları, Astım Mağarası ve Gilindire Mağarası'nda iyileştirme çalışmaları yapılacak.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından  yürütülecek çalışmalar için iki önemli fizibilite raporu Mersin Valiliği’nde imzalandı.

Mersin'in önemli tarihi ve turistik yapılara ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Ali İhsan Su, , "İlimiz turizm açısında açık hava müzesi konumunda. Çok önemli tarihi ve turistik değerlerimiz var. Bunlardan birisi Cennet-Cehennem ören yeri ve yakınlarındaki Astım Mağarası, diğeri de Gilindire Mağarası. Her ikisi de dünya harikası yerler." dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Su şunları kaydetti:

"Cehennem obruğunun üzerine yeni bir seyir terası yaptık. Cennet obruğunun üst yapısını da tamamen değiştirdik ve oraları güzelleştirdik. Aşağıya doğru inen merdivenlerden kiliseye kadar hepsini elden geçirdik, temizledik. Oraya 450 merdivenle iniliyor. Yaşlı ve rahatsız olan vatandaşlarımız için zor oluyordu. Onlar için bir de asansör yaptık, gerçekten muhteşem bir hale geldi. Birinci fazı bitirdik, şimdi ikinci etap olarak, mağaranın içinden en sonuna kadar, oradaki düzenlemelerle ilgili yaptığımız fizibilite raporu projemiz kabul edildi."

Hazırlanacak fizibilite raporuyla mağarada yapılacak düzenlemelerin ele alınacağını söyleyen Su, Gilindire Mağarası'nın "dünya harikası" bir yer olduğunu vurgulayarak, mağarada iyileştirme çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal