Maymunlara Yapılan İşkenceler Tüyler Ürpertici

Bilim insanları, denek olarak kullandığı maymunların kafasını matkapla delip beton döküyor. Hayvanseverler, bu duruma oldukça tepkili.

22.09.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-10:54) Maymunlara Yapılan İşkenceler Tüyler Ürpertici

Belçikalı bilim insanları, maymunları denek olarak kullanıyor. Maymunların kafasını matkapla delip kafanın içine cihaz yerleştiriyorlar. Kafalarını betonla kapattıkları fotoğrafların ortaya çıkması üzerine hayvanseverler, bilim insanlarına tepki gösterdi.

TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

Belçika'daki bilim adamlarının bir üniversite laboratuvarında maymunlar, denek olarak kullanılıyor. Kafaları matkapla delinen maymunlar, içerisine cihaz yerleştirildikten sonra betonla kapatılıyor. Tüm bunların ortaya çıkması büyük tepkilere neden oldu.

İnsanlar üzerinde kullanılacak ilaçların hayvanlar üzerinde bu şekilde denenmesinin faydalı olmadığını savunan Hayvan Hakları Koordinatörü Jen Hochmuth, bunun gereksiz olduğunu belirtti. Hayvanlara zulüm etmenin faydasız olduğunu söyledi.

Bilim adamları, ilaç verilen maymunların kafatasına yerleştirdikleri cihazları betonla sabitleyip, beyin hareketlerini takip ediyor. İnsan hakları örgütlerinin ifadelerine göre yapılan deneylerin %79'u hayvanların üzerinde kullanılıyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal