Mavi Marmara'nın 10. Yılına Özel Beste ve Klip

Mavi Marmara'nın 10. yılına özel olarak hazırlanan "Şehadet mi Annem mi?" adlı eser izleyiciyle buluştu.

01.06.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-17:27) Mavi Marmara'nın 10. Yılına Özel Beste ve Klip

İsrail askerleri 10 yıl önce insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisinin öncülük ettiği 5 gemilik filoya saldırdı.  

10 yardım gönüllüsünün hayatını kaybettiği saldırının 10. yılına özel olarak Müzisyen Yücel Arzen tarafından "Şehadet mi Annem mi?" adlı eser bestelendi.

Mavi Marmara'nın 10. yılında yayınlanan eseri sanatçı Berke Gökçe seslendirdi.

Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'ın günlüğündeki ifadelerden etkilenerek eser yazıp besteleyen Arzen, "Bu cümleyi yazdığındaki duygusunu anlamaya çalışmak sizi düşünceye, bir tefekküre, fikre itiyor. Furkan'dan sonra ben şahitlik, şehadet bir şeyi deneme bir şeyi tecrübe etme arzusunu düşünmeye başlıyorum." dedi.

Arzen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan hatırladıklarıyla da geçmişiyle de insandır. Geleceğe uzanan tek varlık insandır. Geleceğini kuran, öteye inanan, kendi hayatından sonraki hayatları arzulayan, onun programını yapan tek yaratıktır insan. Hayat dediğimiz şey insanın organik olarak yaşadığı süre içerisine sığdırılırsa son derece hafiftir. Onu ağır kılan geçmiş ve gelecek fikirleridir."

Arzen, son mısrada yer alan "Bu karar benim de değil" ifadesini, "İşte buna iman etmeye, teslim olma fikrine de insanın kendisini bırakması gerekiyor. Ben çok sevdim şarkıyı umarım herkes de çok sever." sözleriyle açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal