Matrix'in Sabit Hatlı Telefonlarının Sırrı Nedir?

Kült seri Matrix’in 4. filminin çekimleri sürerken merak edilen sorulardan biri daha cevabını buldu: Matrix'e giriş ve çıkış neden sadece sabit telefonlarla yapılıyor?

28.09.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-12:07) Matrix'in Sabit Hatlı Telefonlarının Sırrı Nedir?

Bilimkurgu sevenlerin kalbinde farklı bir yerde olan Matrix serisi, araya giren uzun bir aradan sonra yeni filmiyle izleyici karşısına çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Wachowski Kardeşler’in kurduğu Matrix evreninde simülasyona giriş ve çıkış yolu telefonlarla sınırlıydı.

Evrendeki Trinity, Neo ve Morpheus gibi karakterler Matrix’in yapay gerçekliğine girmek veya oradan çıkmak için sabit hatlı telefonlara güveniyordu.

Matrix’te görülen distopik gelecek, gerçek dünyayla simülasyon arasında çalışabilen cep telefonlarını içeriyordu ve gerçek dünyada gördüğümüz son teknolojik silahları ve gelişmiş yapay zekayı da unutmamak gerek.

Bu yüzden isyancıların sabit hatlı telefonlara olan güveninde bir tuhaflık varmış gibi görünüyor. Bu konuya biraz daha derinlemesine bakıldığında Matrix’in kökenlerine dair bilgiler ortaya çıkıyor.

Wachowskiler daha önce yaptıkları açıklamada bu durumu şu şekilde açıklamıştı: 'Matrix’e gönderilen bilgi miktarının önemli bir portal gerektirdiğini fark ettik. Bu portalların sabit hatla daha iyi tanımlanacağını düşündük. Ayrıca isyancıların hacklendiklerinde görünmez olmaya çalıştıklarını hissettik, bu yüzden tüm girişler ve çıkışlar Matrix’in yıpranmış ve düşük trafik alanlarından geçiyordu.'

Bu konuyu daha farklı bir şekilde açıklamak da mümkün. Sabit hatlı telefonların neden böyle bir fonksiyon gördüğünün bir diğer açıklaması Matrix’in sanal bir telefon ağı tasarlamaktansa üzerinde zaten kurulu olduğu fiziksel ağı kullanması olabilir. Diğer bir ifadeyle telefon hatları simülasyon içerisinde mevcut çünkü Matrix ilk ortaya çıktığında gerçek dünyada varlardı. Tıpkı eski kodlar gibi bu telefon kabinleri gerçek dünyadan kalan parçalar ve Matrix’in geçmiş biçimini temsil ediyor.

Matrix 4’te evrene dair farklılıkların olacağı tahmin ediliyor ve telefonların bunların içinde yer alıp almayacağı ise beyaz perdede ortaya çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal